Foto's

Foto's zeggen meer dan duizend woorden....

Gebruik foto's, daar waar het kan. Het geeft vaak al heel snel sfeer aan de boodschap die je de gasten wilt vertellen. Hier vind  je links naar een selectie van foto's van graan. Deze zijn vrij te gebruiken.

 

De link 'stock foto's' geeft een impressie van foto's die zo vrij van internet te halen zijn en rechtenvrij gebruikt mogen worden. Onderaan de pagina geven we nog een paar tips met betrekking tot foto's en een aantal webadressen van stockfoto-websites met veel beeld dat rechtenvrij en gratis is.

 

Denk bij zoektermen aan woorden zoals: graan, graanveld, graanoogst, graanrepubliek, Oldambt, slingertuin, boerderij, etc....(Soms moet je in de Engels taal zoeken)

 

Verder zie je een link naar de toolkit van Marketing Groningen, waar je ook allerlei rechtenvrij materiaal vindt.


Graanfoto's

Een selectie onze eigen graanfoto's. Deze zijn rechtenvrij te gebruiken.

Gebruik het downloadbestand om de foto's in groot formaat te downloaden.

Download
Graanfoto's Download
Download de bovenstaande set foto's in hoge resolutie in 1 ZIP-bestand
Graanfoto's.zip
Gecomprimeerd archief in ZIP formaat 94.3 MB

Stockfoto's Graan

Dit is een selectie van zogenaamde stockfoto's van de website Pixabay. Deze zijn dus niet in Oldambt gemaakt. Maar we hebben een passende selectie gemaakt, die je hier wel zou kunnen gebruiken.

Wil je ze downloaden? Gebruik het downloadbestand onder de afbeeldingen.

Download
Stockfoto's Graan download
Download de bovenstaande set foto's in 1 ZIP-bestand
Stockfoto's Graan.zip
Gecomprimeerd archief in ZIP formaat 5.1 MB

Tips voor gebruik van (stock)fotografie

Wanneer je een afbeelding van een van een stocksite downloadt, is het waarschijnlijk een heel groot JPEG-bestand. Om het te optimaliseren voor je website, is het aan te raden de grootte aan te passen en een kleinere versie te uploaden. Dat is geen probleem. Het is juist handig om met een grote foto te beginnen, want je kunt een grote foto altijd verkleinen. Andersom is dat een stuk moeilijker...

 

Zelf (betere) foto’s nemen: Je kunt natuurlijk niet overal stockfoto’s voor gebruiken (bijvoorbeeld foto’s van je team of je bedrijf). Als je foto’s van je eigen bedrijf nodig hebt, zijn er wat handige trucs om je foto’s goed te verlichten en een professionele look te geven, zelfs zonder dure camera en andere apparatuur.

 

Graphics: Heb je grafische afbeeldingen nodig, dan zijn er vele gratis online tools die je kunt gebruiken om je eigen infographics of of foto’s met tekst erop te maken. Canva en PiktoChart zijn hiervan voorbeelden. 

 

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om prachtige foto’s op je website te hebben. Er lijken elke dag meer goede sites met stockfoto’s bij te komen waar je gratis foto’s kunt downloaden, ook voor commercieel gebruik.

 

Zo maar via bijvoorbeeld Google foto's zoeken en gebruiken in je eigen promotie is vaak niet toegestaan. Dat raden we af. Gebruik liever website met stockfoto's, zodat je weet welke rechten op een foto rusten. Dat voorkomt gedoe.

 

Voorbeelden van websites waar foto's op staan die vaak wel rechtenvrij gebruikt mogen worden zijn:

 

Pxhere

Pixabay

Unsplash

SplitShire

Little Visuals

Barn Images

PicJumbo