Wil je graag op de hoogte blijven van wat wij doen?
Meld je dan aan voor onze stakeholdersnieuwsbrief:


         

Wat gaan we doen?!

14 maart 2020

Pffff… het is niet te bevatten. De impact van deze Corona-crisis is enorm. Natuurlijk in de eerste plaats voor de volksgezondheid, maar ook is het maatschappelijk en economisch ontwrichtend. Ondernemers hebben het nu moeilijk of gaan het moeilijk krijgen. In vrijwel iedere sector. Maar je mag er vanuit gaan dat je er niet alleen voor staat. We helpen elkaar aan ideeën om kosten te besparen en toch nog wat inkomsten te krijgen. Gemeente en andere overheden spreken over noodfondsen en andere maatregelen, brancheorganisaties brengen de impact in kaart en ook wij, Marketing Oldambt, doen wat we kunnen om jullie te helpen. 

 

Voor ons is dit ook onwerkelijk. We bezinnen ons op wat we kunnen doen. Het organiseren van evenementen, het communiceren over evenementen en ook de regiopromotie – het kan niet meer of het is vrij zinloos op dit moment.

 

Wat we in ieder geval nu gaan doen:

  • We bieden ons aan als communicatiekanaal. Deze nieuwsbrief, onze TCO-app, de email, onze website www.marketingoldambt.nl… ze staan ter dienste van de toeristische sector in Oldambt.
  • We gaan door met voorbereiding voor betere tijden. We gaan zorgen dat er een heel pakket aan promotiemiddelen en activiteiten klaar ligt, zodat we direct weer los kunnen, zodra het verantwoord is.
  • En verder hebben we gemeente Oldambt aangeboden ons in te zetten waar maar mogelijk om de toeristische en aanverwante ondernemers te kunnen helpen.

Hebben jullie, ondernemers, behoeften of ideeën waarbij wij een rol spelen? Laat het ons weten.

 

Gea Diedel, Mick Zuurman, Marco Brouwer, Jur Roelofs, Renate de Ruiter en Edwin van der Woude
Blijf gezond!


Gemeente biedt hulp

17 maart 2020

Op de website van gemeente Oldambt vind je informatie over de hulp die de gemeente aan ondernemers aanbiedt. Informatie over Deeltijd WW, Bijstand voor Zelfstandigen, Uitstel van betaling van belastingen… Zaken die je voor nu kunnen helpen om de kosten terug te dringen en/of liquiditeitslast door te schuiven.

Deze informatie is te vinden op: https://www.gemeente-oldambt.nl/hulp-voor-ondernemers


Betrouwbare bronnen

17 maart 2020

Als de crisis in de vrijetijdssector niet al duidelijk is, dan maakt de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd het nog maar eens duidelijk aan de landelijke overheid. Op hun website vind je de indringende brief, namens de sector, aan de overheid. http://www.gastvrij-nederland.nl/BrfVCEZAOdd23-1-2020def.pdf

 

Er is op dit gebied veel gaande. In deze tijden is het geweldig dat er voor ondernemers wordt opgekomen. Maar af en toe zie je door de bomen het bos niet meer, zeker omdat er ook veel onzin rondgaat. Beperk je dus tot de officiële instanties en overkoepelende organisaties als het gaat om geverifieerde en up-to-date informatie. We hebben een aantal hieronder opgenomen. Allemaal hebben ze een speciaal deel op de website aan de Corona-crisis gewijd:


RIVM: https://www.rivm.nl/
Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19
Gastvrij Nederland: http://www.gastvrij-nederland.nl/nieuws/index/2020/03/Coronavirus/
Koninklijke Horeca Nederland: https://www.khn.nl/lobby/khn-lobby/gezondheid/coronavirus
HISWA Recron: https://www.hiswarecron.nl/actueel/corona-helpdesk
NBTC: https://www.nbtc.nl/nl/home/coronavirus.htm
Retail: https://www.inretail.nl/special/corona/
Gemeente Oldambt: https://www.gemeente-oldambt.nl/vragen-over-corona

 


Toukomst voor Toerisme

17 maart 2020

Net voor de hele crisis losbarstte, hebben we als regiomarketingorganisaties een Toukomst-plan ingediend. Eentje waarmee we er voor wilden zorgen dat een substantieel deel van de NPG-gelden naar de toeristische sector vloeien, omdat we er in geloven dat toerisme van steeds groter belang wordt voor onze regio. Niet alleen is de sector economisch van groot belang, maar ook voor de leefbaarheid van het ommeland van Groningen. En nu Corona zich heeft aangediend, is het van nog groter belang om ook vanuit de gelden te helpen om de sector te laten groeien of op zijn minst in stand te houden.

 

Via onderstaande link kan je lezen over ons idee over Toeristische Beleefcentra. Merk het aan als Favoriet, dat gaat ongetwijfeld helpen in de beoordeling van de plannen. Als je een ander plan wilt steunen.. ook goed! Als het maar duidelijk wordt bij de beslissers dat een flink deel van het geld richting toerisme moet.

 

https://www.toukomst.nl/ideeen/toukomst-voor-toerisme-toeristische-beleefcentra/


Podcastserie Groninger Grond

maart 2020

In samenwerking met Grasnapolksy is een prachtige podcastserie gemaakt over ons gebied. Een zoektocht naar verhalen en antwoorden op vragen. Wat maakt de Groninger grond zo bijzonder, grillig en vruchtbaar? Wat doet het ritme van de tijd met dit gebied waar op geleefd en uit gegeten wordt? Wie woont er? En hoe kijken ze naar hun eigen streek, leven, verleden en toekomst? Stadse buren gaan op zoek naar de verhalen over de grond waarop ze leven. Tijdens hun reis ontmoeten ze veel verschillende mensen met nóg meer verschillende verhalen. In de eerste twee afleveringen hoor je Gerrit Blauw over Strokartonfabriek de Toekomst en landbouwer Gert Noordhof over het graan en de zware kleigrond in Oldambt.

 

Lees meer

Direct naar Spotify


Lekker Oldambt: een smakelijke fietstocht

februari 2020

Met hulp van Marketing Oldambt en natuurlijk de betrokken ondernemers heeft Marketing Groningen een fietsroute door Oldambt op hun blog/website gepubliceerd. De aanleiding hiervoor is het evenement Grasnapolsky (begin maart), vandaar dat de route in Scheemda start.

 

De fietstocht leidt je langs het lekkers dat Oldambt op fietsafstand van Scheemda te bieden heeft.

 

Misschien leuk om ook zelf eens te doen (als het beter weer is...)

Naar de fietstocht...

 


Travel-Influencers in Groningen

januari 2020

Woensdag 29 januari hebben we 9 Amerikaanse en Britse influencers mogen rondleiden door Groningen. Aanleiding van hun bezoek was de vermelding van Nederland op nummer 7 in de Lonely Planet Best Travel 2020. Daarin staat een roadtrip beschreven waarin je in een week door Nederland kan reizen via Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en National Park de Hoge Veluwe met als eindbestemming Groningen. 

 

Samen met Marketing Groningen hebben wij de highlights van de Stad en onze Graanrepubliek laten zien. Ook de lokale media heeft er flink aandacht aan besteed. Ondanks het koude en natte weer, kijken we terug op een geslaagde dag.

 

Kijk hier voor een uitgebreid verslag en de perspublicaties.


Graanrepubliek toolbox voor ondernemers

februari 2020

Iedereen kan gebruik van maken van de Graanrepubliek Toolbox op deze website. Ten minste als je mee wilt doen met het versterken van de bekendheid en het verhaal van Oldambt, de Graanrepubliek.

 

Zo is op de website van Camping De Bouwte en op de website van Groninger Genever Stokerij het materiaal (foto's en video) al terug te vinden. Ga zo door! Hoe meer, hoe beter. En laat het ons weten, zodat wij het weer met anderen kunnen delen. Wij zullen zorgen dat we steeds nieuw materiaal toevoegen.


TCO XL 2020

januari 2020

Dinsdag 28 januari waren we met het eerst TCO van 2020 te gast bij Martin en Hanneke van Party Centrum Finnewold. Een gezellige en informatieve avond, vol met plannen en nieuwe ontwikkelingen van ondernemers, Marketing Groningen, gemeente Oldambt en Marketing Oldambt. Zo weten we dat in april het Museum bij Oostwold Airport zijn deuren opent, dat de eerste Groninger Genever is gebotteld, de gemeente aan een nieuw toeristisch beleidsplan begint, Marketing Oldambt de promotie over een andere boeg gooit.... En nog veel meer.

 

Het nieuwe deelnemers-model van MG is uit de doeken gedaan; iedere ondernemer kan uitgebreid en gratis vermeld worden. Zorg zelf dat je er goed op staat met mooie foto's en goede teksten. Heb je hierbij hulp nodig? Bel dan met Tom de Vries bij Marketing Groningen, 050-3199766.

 

Ten slotte vertelde Date Hoiting (Groningen Connect) over de plannen, samen met Marketing Oldambt, om The Grone (een moderne bustour met veel digitaal vernuft) dit jaar door de Graanrepubliek te laten touren. Alle ondernemers zijn van harte uitgenodigd om ideeën in te brengen waardoor zij er van profiteren. Ideeën kunnen gemaild worden naar info@marketingoldambt.nl 

 

De volgende bijeenkomst is op 18 maart bij de Zelfmakerij in Oostwold. We zoeken nog een inhoudelijke invulling voor deze bijeenkomst; alle suggesties zijn welkom.


Fietsroutes in StoryTrails

januari 2020

Het Groningse bedrijf Knowlogy heeft een nieuwe routeapp ontwikkeld: Storytrails. We hebben ingestemd met het opnemen van onze fietsroutes, zodat we kunnen kijken hoe het werkt en wat de reacties van de gebruikers zijn. Dus mocht jezelf zin hebben om het te testen of vind je het passend om je gasten de fietsroutes en de app onder de aandacht te brengen… Wij horen graag de reacties en ervaringen. Zo kunnen wij besluiten om deze app wel of niet te “adopteren” en helpen verder te ontwikkelen.

 

De app is te vinden in de Playstore en de Apple Store


Oldambt in het Frans

december 2019

Begin december verstuurde NBTC (de club die Nederland in het buitenland promoot) een persbericht gericht op de Franse markt. Kort daarvoor hadden ze deelgenomen aan een persreis langs de Waddenkust – Van Nieuwstatenzijl tot aan Den Helder. En wat publiceren ze? De Kiekkaaste in Oldambt! We moesten het even door Google Translate gooien om het te begrijpen... En de eerste woorden laten je even schrikken! Maar het komt goed. Het is een mooi stukje. Dus mocht je je afvragen waarom er ineens zo veel Fransen rond de Kiekkaaste hangen…

 

Google Translate:

Een hut genaamd "Kiekkaaste"

Het wordt afgeraden om deze plaats te bezoeken in geval van zeer sterke wind! Inderdaad, deze vogelobservatiehut heeft zijn voeten in het water... in de Waddenzee. Een natuurpark essentieel voor het overleven van miljoenen vogels met adembenemende panorama's. Vanuit de observatiehut kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de wadden van Dollard, een inham op de grens tussen Nederland en Duitsland.