Wil je graag op de hoogte blijven van wat wij doen?
Meld je dan aan voor onze stakeholdersnieuwsbrief:


         

Lekker Oldambt: een smakelijke fietstocht

februari 2020

Met hulp van Marketing Oldambt en natuurlijk de betrokken ondernemers heeft Marketing Groningen een fietsroute door Oldambt op hun blog/website gepubliceerd. De aanleiding hiervoor is het evenement Grasnapolsky (begin maart), vandaar dat de route in Scheemda start.

 

De fietstocht leidt je langs het lekkers dat Oldambt op fietsafstand van Scheemda te bieden heeft.

 

Misschien leuk om ook zelf eens te doen (als het beter weer is...)

Naar de fietstocht...

 


Travel-Influencers in Groningen

januari 2020

Woensdag 29 januari hebben we 9 Amerikaanse en Britse influencers mogen rondleiden door Groningen. Aanleiding van hun bezoek was de vermelding van Nederland op nummer 7 in de Lonely Planet Best Travel 2020. Daarin staat een roadtrip beschreven waarin je in een week door Nederland kan reizen via Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en National Park de Hoge Veluwe met als eindbestemming Groningen. 

 

Samen met Marketing Groningen hebben wij de highlights van de Stad en onze Graanrepubliek laten zien. Ook de lokale media heeft er flink aandacht aan besteed. Ondanks het koude en natte weer, kijken we terug op een geslaagde dag.

 

Kijk hier voor een uitgebreid verslag en de perspublicaties.


Graanrepubliek toolbox voor ondernemers

februari 2020

Iedereen kan gebruik van maken van de Graanrepubliek Toolbox op deze website. Ten minste als je mee wilt doen met het versterken van de bekendheid en het verhaal van Oldambt, de Graanrepubliek.

 

Zo is op de website van Camping De Bouwte en op de website van Groninger Genever Stokerij het materiaal (foto's en video) al terug te vinden. Ga zo door! Hoe meer, hoe beter. En laat het ons weten, zodat wij het weer met anderen kunnen delen. Wij zullen zorgen dat we steeds nieuw materiaal toevoegen.


TCO XL 2020

januari 2020

Dinsdag 28 januari waren we met het eerst TCO van 2020 te gast bij Martin en Hanneke van Party Centrum Finnewold. Een gezellige en informatieve avond, vol met plannen en nieuwe ontwikkelingen van ondernemers, Marketing Groningen, gemeente Oldambt en Marketing Oldambt. Zo weten we dat in april het Museum bij Oostwold Airport zijn deuren opent, dat de eerste Groninger Genever is gebotteld, de gemeente aan een nieuw toeristisch beleidsplan begint, Marketing Oldambt de promotie over een andere boeg gooit.... En nog veel meer.

 

Het nieuwe deelnemers-model van MG is uit de doeken gedaan; iedere ondernemer kan uitgebreid en gratis vermeld worden. Zorg zelf dat je er goed op staat met mooie foto's en goede teksten. Heb je hierbij hulp nodig? Bel dan met Tom de Vries bij Marketing Groningen, 050-3199766.

 

Ten slotte vertelde Date Hoiting (Groningen Connect) over de plannen, samen met Marketing Oldambt, om The Grone (een moderne bustour met veel digitaal vernuft) dit jaar door de Graanrepubliek te laten touren. Alle ondernemers zijn van harte uitgenodigd om ideeën in te brengen waardoor zij er van profiteren. Ideeën kunnen gemaild worden naar info@marketingoldambt.nl 

 

De volgende bijeenkomst is op 18 maart bij de Zelfmakerij in Oostwold. We zoeken nog een inhoudelijke invulling voor deze bijeenkomst; alle suggesties zijn welkom.


Fietsroutes in StoryTrails

januari 2020

Het Groningse bedrijf Knowlogy heeft een nieuwe routeapp ontwikkeld: Storytrails. We hebben ingestemd met het opnemen van onze fietsroutes, zodat we kunnen kijken hoe het werkt en wat de reacties van de gebruikers zijn. Dus mocht jezelf zin hebben om het te testen of vind je het passend om je gasten de fietsroutes en de app onder de aandacht te brengen… Wij horen graag de reacties en ervaringen. Zo kunnen wij besluiten om deze app wel of niet te “adopteren” en helpen verder te ontwikkelen.

 

De app is te vinden in de Playstore en de Apple Store


Oldambt in het Frans

december 2019

Begin december verstuurde NBTC (de club die Nederland in het buitenland promoot) een persbericht gericht op de Franse markt. Kort daarvoor hadden ze deelgenomen aan een persreis langs de Waddenkust – Van Nieuwstatenzijl tot aan Den Helder. En wat publiceren ze? De Kiekkaaste in Oldambt! We moesten het even door Google Translate gooien om het te begrijpen... En de eerste woorden laten je even schrikken! Maar het komt goed. Het is een mooi stukje. Dus mocht je je afvragen waarom er ineens zo veel Fransen rond de Kiekkaaste hangen…

 

Google Translate:

Een hut genaamd "Kiekkaaste"

Het wordt afgeraden om deze plaats te bezoeken in geval van zeer sterke wind! Inderdaad, deze vogelobservatiehut heeft zijn voeten in het water... in de Waddenzee. Een natuurpark essentieel voor het overleven van miljoenen vogels met adembenemende panorama's. Vanuit de observatiehut kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de wadden van Dollard, een inham op de grens tussen Nederland en Duitsland.